Kostrådgivning


foodKost – så mycket mer än mat.

Äta för att prestera, äta för att reducera vikt eller äta bara för att må bra? Kostråden är många och det kan ibland vara svårt att veta vad som är bäst. Med en gedigen utbildning inom kost- och näringslära kan du möta dagens kostfrågor.

 Kostrådgivning

Jag är utbildad och certifierad kostrådgivare ifrån S.A.F.E.

I ett tidevarv som för de flesta kännetecknas av ett högt tempo, stress, småätande och osund snabbmat, kan den allra viktigaste åtgärden vara att hitta ett stabilt måltidsmönster. Att äta regelbundet, tre huvudmål och två till tre mellanmål per dag minskar risken för ett okontrollerat småätande. Detta ger också ett jämnare blodsocker över hela dagen. Att även få en balans mellan omega6/omega 3 är livsviktigt för att kroppen ska må bra.

Prova mig som kostrådgivare

Hos mig som kostrådgivare får du din kost och dina levnadsvanor analyserade. Tillsammans kommer vi överens om vad du behöver fokusera på. Jag hjälper dig att nå dina mål genom att äta rätt mängd mat och att få balans mellan kolhydrater, protein och fett.

Jag brukar börja med att göra en mätning för att se va just din kropp innehåller, balansen mellan muskler/fett/Vatten/ skelett mm.

Anledningen är att det inte bara är vikten som är viktig, utan vad som utgör vikten. Du kanske tex har för lite muskelmassa och då måste man fokusera även på att få upp den till en normal nivå. Mätningen är även mycket rolig att ha som jämförelse före / efter.

 

Vill du ha hjälp över nätet så går det  också utmärkt.

En kostrådgivare är till för dig som:

  • vill veta vad du äter och stoppar i dig
  • vill må bättre
  • vill orka mer
  • vill äta mer vegetariskt
  • vill gå ner eller upp i vikt

kort sagt – för alla som är intresserade av det som ger kroppen energi och näring – mat!

 traditionell_kostpyramid

Nyttiga och goda maträtter, recept

Lämna ett svar